jednostavan za pripremu

Brzinski kolač od jabukama sa prelivom od meda: Sočan, mirisan i ukusan, odmah ćete ga napraviti! RECEPT)

Ako nemate vremena, a jede vam se poslastica ili su vam se najavili iznenadni gosti, onda morate isprobati ovaj recept

Recepti
17:50h Autor:
Brzinski kolač od jabukama sa prelivom od meda: Sočan, mirisan i ukusan, odmah ćete ga napraviti! RECEPT)
Foto: Profimedia

Ovaj recept ne zahteva nikakvu dodatnu pripremu jabuka. Svi sastojci se umute, jabuke se tek trunku doteraju, a kada je gotov, kolač se premazuje medom.

Sastojci:

  • 3 do 4 jabuke
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 1/4 šolja brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 kašika cimeta
  • 3 jaja
  • pola šolje maslaca
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • med

Lakše i ukusnije ne može: Napravite ovaj kolač od jabuka, vazdušast i mekan kao pena! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Ugrejte rernu na 180 Celzijus, namažite kalup za kolač masnoćom i malo pobrašnjavite.
  • Pomešajte suve sastojke u jednoj posudi.
  • Penasto umutite maslac, dodajte jedno po jedno jaje i ostale tečne sastojke pa postepeno dodajte suvi deo s brašnom.
  • Ogulite jabuke, prepolovite ih ili naseckajte na četvrt, zarežite ih, ali ne do kraja.
  • Izlijte smesu u kalup i utisnite jabuke, a onda pecite 40 minuta.
  • Rastopite med s toplom vodom i premažite gotov kolač i jabuke
  • Po želji služite uz sladoled od vanile.

Sipani kolač od jabuka: Hraskavi desert koji prija svima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs