Potrebno je: 200 ml mleka, 350 g brašna, malo ulja, so, 15 g svežeg kvasca, 1 manji praziluk, 100 g sira, 100 g putera.
Priprema: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati 1 kašičicu šečera, malo ulja i brašno i na kraju so. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmara 20 minuta, pa premesiti.
Podmazati sto uljem pa istresti testo na sto. Podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu malo premesiti i rukama razvući na stolu što tanje i premazati otopljenim puterom. Luk iseckati jako sitno i izmešati sa sirom. U svaku rasvučenu lopticu staviti sir i luk i preklopiti sa svih strana. Tako uraditi sa 4 loptice.
Ostale četiri takođe razvijati i tanjiti rukama i mazati puterom, ali u sredinu staviti več preklopljenu punu lopticu, pa nju preklopiti sa ovom razvučenom. Ostaviti da odstoji, malo ih premazati puterom, pa ih rastanjiti i staviti u podmazan pleh.
Pokriti i ostaviti da odstoji 15 minuta, pa peći na 220 stepeni oko 25 minuta. Pečene lepinje pokriti krpom 10 minuta, pa služiti.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)