Morate da probate

Pocepana paprika s belim lukom: Zimnica iz rerne koju ćete od sada praviti svake godine! (RECEPT)

Uživaćete u najlepšem ukusu pečene paprike

Recepti
Autor:
Pocepana paprika s belim lukom: Zimnica iz rerne koju ćete od sada praviti svake godine! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja.

Priprema: Papriku ispeći na plotni, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je pocepati i staviti u rešetku da se ocedi najmanje 1 sat, a najbolje preko noći.

U dublju posudu sipati ulje, dodati papriku i so. Staviti u rernu i peći oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk. Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.

Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra - ceo dan neka se ohlade, pa ih složite u police sa ostalom zimnicom.

Uživajte!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs