Septembar je stigao, što znači da je već uveliko vreme za pripremu zimnice!
Domaćice širom Srbije već listaju recepte za zimnicu kako bi ove godine bila najbolja, ali koliko god novih recepata da se pojavi, nekako uvek nađemo mesta za klasične. Jednostavno, bez ajvara, lučene paprike i pinđura, turšija nije turšija!
Zato vam predstavljamo pet najboljih, starih recepata za zimnicu s paprikom!
1. Lučena paprika za 20 minuta
Sastojci (količina po ukusu):
Beli luk, so, ulje, sirće, crvene paprike.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
2. Makedonski ljuti pinđur
Sastojci:
3 kg mesnate crvene paprike, 250 g ljutih papričica, 150 g belog luka, 1.5 kg plavog patlidžana, 1.5 kg paradajza, 1 kašika šećera, 1 kašika soli, 2 dl ulja.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
3. Carska turšija
Sastojci:
1 kg crvene paprike, 2 kg kupusa, 700 g šargarepe, 5 struka celera, 1-2 glavice karfiola, šećer, so, sirće 2 aspirina.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
4. Makedonski ajvar
Sastojci:
10 kg crvene paprike; 3 velika plava patlidžana; 5 dcl ulja; so po želji; 1 velika kašika šećera.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
5. Parena turšija
Sastocji:
10 kg crvene paprike, 600 g krupnije soli + za salamuru, 3 l sirćeta, 250 ml ulja, 15 g listova lovora, 15 g pimenta, 15 g bibera, 2 kašike meda, 4 korena rena.