Potrebno je:
- 1,5 l vode
- 1 manji pileci file
- 1 veza zeleni ( sargarepa, paskanat, celer, koren persuna)
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kasike brasna
- suvi začin, so, biber
- seckani persun, list celera
Priprema: Belo meso iseckajte na kockice, povrće takođe. Luk očistite, ali ga ne seckajte, već ceo stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode.
Kad povrće bude skuvano, izvadite luk i bacite ga. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.
Kutlaču supe odvojite u neku manju činiju, malo prohladite, pa razmutite 2 kašike brašna. Ulijte polako u supu, uz mešanje, i pustite jos malo da vrije. Posolite, dodajte biber i začine po ukusu.
Izmaknite sa ringle, dodajte seckan peršun i list celera. Pustite da se malo prohladi.
U onoj činiji od malopre umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, dodajte kutlaču čorbice polako, mešajte viljuškom i dalje da se lepo sjedini. Čorba ne sme da bude vrela kad to radite jer će onda jaje da se zgrudva.
Vratite sadržinu činije nazad u šerpu, takođe uz neprestano mešanje, poklopite da malo odstoji i onda poslužite.