Za pripremu ovakvog ajvara vam neće biti potrebno da pečete paprike, što dosta skraćuje proces pripreme. Osim što je brz, ovaj recept je i vrlo lak.
Kao i onaj sa pečenim paprikama i ovaj može da se koristi kao namaz, ali i kao žačin za kuvana jela.
Sastojci:
Hrskavo savršenstvo: Jaje na oko i slanina sa tajnim sastojkom! (RECEPT)
Ova količina je dovoljna za 9 tegli od 500 grama.
Priprema: Paprike i šargarepu operite, očistite i isecite na komade. U veću posudu sipajte vodu i sačekajte da provri, pa dodajte so, šećer i sirće.
U proključalu vodu stavite paprike i kuvajte još oko 3 minuta. Nakon toga isti proces ponovite sa šargarepama, s tim da bi one trebale da se kuvaju oko 10 minuta.
Ostavite povrće da se ohladi, a nakon toga ga sameljite.
Zagrejte ulje u većoj posudi, pa u nju dodajte samleveno povrće i dinstajte 60 minuta. Ajvar je gotov kad sva tečnost ispari.
Pikantna zimnica: Ukusan prilog uz svako jelo! (RECEPT)
(stil.kurir.rs)