Donosimo vam recept za pikantnu zimnicu koju možete vrlo brzo da spremite.

Biće vam potrebno:

  • 4 kg paradajza
  • 4 veća patlidžana
  • 20 komada crvene paprike
  • 20 komada ljute paprike
  • 8 komdada crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 350 ml ulja
  • 4 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • peršun- 10 strukova

Ćufte u sosu: Vrhunski užitak za vaša nepca i celu porodicu! (RECEPT, VIDEO)

profimedia0351791201.jpg
Foto: Profimedia

Potrebno je pre sega pripremiti povrće.

Patlidžanoljuštite, isecite na kocke i prelijte hladnom vodom sa jednom kašičicom soli, a nakon toga ostavite da odstoji oko 30 minta.

Crvene paprike se očistete od semenki, ispecite, a kada se ohladeoljuštiteih i iseckajte na kockice.

Paradajzoljuštite i sameljite blenderu.

Kada je povrćepripremljeno zagrejte ulje u posudi u kojoj ćete pripremati ljutenicu i dodajte isečen luk. Kada se proprži izvadite ga iz posude i stavite u poseban tanjir.

U isto ulje u kojem ste pržili luk stavite isečene ljute paprike i nekoliko čenova belog luka. Kada je to gotova, izvadite ih iz posude i stavite u poseba tanjir.

Sada u posudu u kojoj je sve bilo prženo dodajte patlidžan koji se prži dok ne omekša, a nakon toga se izvai iz posude.

Poslednji korak. U posudu sipajte mleveni paradajz i kuvajte dok se ne zgusne, a nakon toga dodajte sve prethodne sasvtojke koje ste pržili, propržen luk, paprike sa belim lukom, patlidžan i isečena ispečena crvena paprika. Pospite solju i šećerom, dodajte mleveni biber i iseckan peršun.

Ostavite na kratko na ringli da provrizajedno sa svim sastojcima desetak minuta.

Sipajte gotovuzimnicuu suve teglice i zatvorite metalnim poklopcima.

Brzinski neodoljivi desert za celu porodicu: Kokos fantazija koja će vas očarati! (RECEPT)

Ljutenica je savršen dodatak svakom jelu. Ljubitelji začinjene hrane će je obožavati

Ljutenica je savršen dodatak svakom jelu. Ljubitelji začinjene hrane će je obožavati