Sastojci:
- 300 grama mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- korica hleba u mleku
- malo aleve paprike
- biber
- so
- 1 jaje
- ulje
- malo prezli
- 2 kašike brašna
- 200 mlevenog kuvanog paradajza
Skroz neobične ćufte sa krompirom: Jelo koje ćete obožavati! (RECEPT)
Priprema:
- U mleveno meso dodajte isceđenu koricu hleba, , jaje, seckan crni i beli luk, alevu papriku i mleveni biber, so i malo prezli.
- Sve dobro rukom izjednačite.
- Pravite ćuftice i pržite u ulju da porumene.
- Vadite na papirnu salvetu.
- U šerpicu stavite malo ulja, dodati 2 kašike brašna da porumeni, dodajte kuvan paradajz, sipajte 300 ml vode i mešajte da se ne zgrudva.
- Ako nije slano posolite.
- U to ubaciti ćuftice i pustiti da vri par minuta.
Njihovo veličanstvo ćufte u sosu od paradajza: Ukusnije sigurno niste probali! (RECEPT)