UKUS ITALIJE

Italijanski sos od paradajza: Idealan za pastu, kao preliv ili uz meso - svi će ga obožavati!(RECEPT)

Zimnica koja se uz sve savršeno slaže.

Recepti
Autor:
Italijanski sos od paradajza: Idealan za pastu, kao preliv ili uz meso - svi će ga obožavati!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Priprema:

Očistite paradajz i isecite ga na pola, očistite i isecite šargarepu, celer i luk i sve stavite u posudu. Dodajte usitnjeni beli luk, majčinu dušicu, peršun i dva sata kuvajte na umerenoj vatri, da sve polako krčka. Onda sve to ispasirajte i kuvajte još sat vremena. Tek tada dodajte so i konzervans. Vruć sos stavite u tegle, a kada se ohladi, prelijte ga maslinovim uljem i zatvorite. Čuvajte na suvom i hladnom mestu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs