probajte

Usporite starenje, smanjte otečenost, uštedite novac: Kockicama leda do sveže i zategnute kože lica!

Suočavanje sa otokom i usporavanjem starenja.

Nega
Autor:
Usporite starenje, smanjte otečenost, uštedite novac: Kockicama leda do sveže i zategnute kože lica!
Foto: Shutterstock

Trljanje lica kockom leda jedan je od najstarijih i najkontroverznijih postupaka. Ovaj ritual obožavale su Marilyn Monroe i Marlene Dietrich, ali su mnogi kozmetičari bili protivnici ovog tretmana. Sada praksa „ispiranja ledom“ stiče sve više i više popularnosti - to je odličan način da se nosite sa natečenošću, tonirate kožu i uštedite novac na bezbrojnim flasterima i maskama za lice. O tome kako postupak funkcioniše, kako ga izvoditi kod kuće i koje kontraindikacije vredi zapamtiti, saznajte u nastavku teksta.

Koja je svrha?

Postupak ima niz nesumnjivih prednosti. Led trenutno uklanja otok, tamne kolutove i vrećice ispod očiju nastale tokom noći. Ovaj termički efekat stimuliše protok krvi, što rezultira glatkim i blistavim tenom. Pored toga, redovno „isipranje ledom“ pospešuje obnavljanje ćelija kože, usporava starenje i sprečava pojavu bora.

Kako se pravilno koristi?

Za veću efikasnost možete koristiti za zamrzavanje ne samo običnu čistu vodu, već i razne aktivne sastojke. Na primer, da biste pojačali dekongestivni efekat, zamrznite čaj kamilice sa par kapi ulja semenki grožđa, a za detoksikaciju - zeleni čaj sa sokom grejpa. Ako je vaša koža veoma suva, smesi za zamrzavanje možete dodati kozmetička ulja. Budite oprezni, biljni sastojci mogu izazvati ozbiljne alergije. Pre nego što celo lice istrljate ledom, isprobajte na maloj površini kože i sačekajte neko vreme. Ako se iritacija ne pojavi, kompozicija vam odgovara.

Evo detaljnih uputstava kako pravilno izvršiti postupak kod kuće:

Započnite sa čišćenjem kože. Koristite uobičajeni gel ili penu za umivanje lica. Ako se postupak izvodi uveče, ne zaboravite na temeljno uklanjanje šminke. Počnite od vrata i dekoltea da biste stimulisali limfnu drenažu. Kružno se krećite od nosa do slepoočnica i paralelnim linijama odmah iznad i ispod. Koristite pažljivo led oko područja očiju, ne držeći kocku na jednom mestu duže od 2-3 sekunde i izbegavajući jak pritisak. Koža je ovde mnogo mekša nego na ostatku lica i lakše se povređuje. Nakon trljanja kože ledom nemojte koristiti peškir - pustite da preostala vlaga sama isparava. Ako je vaš led napravljen od obične vode, na kraju možete naneti tonik, a zatim serum i kremu.

Kontraindikacije

Vlasnicima osetljive kože sklone iritaciji, stručnjaci toplo preporučuju da ne eksperimentišu sa temperaturnim promenama, to može negativno uticati na stanje kože. Isto važi i za ljude koji pate od akni i drugih upala - u ovom slučaju led može samo pogoršati situaciju, pa je najbolje da ne rizikujete.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs