žene ih obožavaju

Skidaju godine, zatežu kožu: 4 najbolje maske koje možete napraviti kod kuće! (RECEPT)

Za svaki tip kože!

Nega
Autor:
Skidaju godine, zatežu kožu: 4 najbolje maske koje možete napraviti kod kuće! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Bez obzira koliko bismo želeli, nemoguće je zaustaviti proces starenja, međutim, u našoj je moći da ga usporimo. Na kozmetičkom tržištu postoji ogroman broj različitih proizvoda protiv starenja: krema, seruma i maski.

Maske možete lako pripremiti kod kuće koristeći sastojke iz vašeg frižidera.

Otkrivamo 4 najefikasnije maske protiv starenja koje možete pripremiti kod kuće.

Za suvu kožu

  • 100 ml. milerama
  • 4 kašičice soka od limuna

Pomešajte sastojke, nanesite na lice i ostavite 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu ili serum da biste učvrstili efekat. Krema hidrira i dubinski neguje kožu, čineći je mekšom i glatkom. Limunov sok obezbediće vašoj koži dozu vitamina C, moćnog antioksidansa. Bori se protiv bora i daje koži prirodan sjaj.

Za osetljivu kožu

  • 100 g masnog svežeg sira (9%)
  • 2 kašičice kurkume

Sveži sir temeljno zgnječite, dodajte kurkumu i mešajte dok maska ne dobije ravnomernu zlatnu nijansu. Nanesite masku i ostavite 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Sveži sir sadrži mlečnu kiselinu - ne samo da savršeno čisti kožu, već i stimuliše proizvodnju kolagena -glavnog proteina mladosti, hidrira i neguje kožu. Kurkuma je jedan od najjačih prirodnih antioksidanata, štiti kožu od oštećenja slobodnim radikalima i štetnih efekata ultraljubičastog zračenja i sprečava pojavu bora.

Za normalnu i kombinovanu kožu

  • 1 banana
  • 4 kašičice surutke
  • 2 kašičice meda

Zgnječite bananu, dodajte surutku i med i sve sastojke pomešajte u homogenu masu. Ostavite na koži 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Banana stimuliše aktivnu proizvodnju kolagena, hidrira i neguje kožu, zasićujući je mnogim važnim elementima u tragovima. Med je bogat izvor vitamina, pored toga, stvara tanak film na koži, koji sprečava isparavanje tečnosti, što znači da štiti kožu od suvoće. Zapamtite da je med jak alergen. Isprobajte na malom području pre nego što nanesete masku na celo lice.

Za masnu kožu

  • 2 belanca
  • 1 kašičica meda
  • 3-4 kapi ulja čajevca

Lagano umutite belanca, dodajte med i ulje čajevca i lagano promešajte. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta da deluje, a zatim isperite hladnom vodom. Belance jajeta ne samo da stimuliše proizvodnju kolagena, već takođe pomaže u sužavanju pora i smanjenju stvaranja sebuma. Maska hidrira kožu i istovremeno se bori protiv akni.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs