PRIRODNA NEGA

Za ovu masku kazu da je čudotvorna: Hrani i zateže kožu, briše i najdublje bore, a pravi se od samo 3 sastojka!

Pripremite kožu za zimu

Nega
Autor:
Za ovu masku kazu da je čudotvorna: Hrani i zateže kožu, briše i najdublje bore, a pravi se od samo 3 sastojka!
Foto: Shutterstock

Recept je sasvim jednostavan, a rezultati će vas oduševiti. Ova maska je kao stvorena za zimski period kada je kožu potrebno dubinski nahraniti i vratiti joj sjaj.

Hladno vreme će isušiti kožu, pa je iz tog razloga neophodno pravilno je negovati i zaštiti je od svih štetnih spoljašnjih uticaja, a svi sastojci ove maske blagotvorno deluju na kožu.

Biće vam potrebno za pripremu:

  • 1 zelena jabuka
  • 2 kašike mleka
  • 1 kašika meda

Jabuku iseckajte na sitne komade, stavite u blender, dodajte i mleko i med i izmiksajte.

Ukoliko nemate blender, možete jabuku i narendati.

Nanesite masku na očišćeno lice, ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite vodom. Jednom nedeljno nanosite ovu masku i primetićete kako vam koža postaje čvršća i sjajnija.

Ova maska pogoduje svim tipovima kože.

Maska od meda i cimeta protiv bora: Nećete verovati kako nestaju kao gumicom izbrisane! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Dobro je poznato da je mleko blagotvorno za kožu, a sve zbog vitamini A i E, koji održavaju mladalački izgled kože, mlečne masti koja joj daje vlažnost i mineralnih materijala i enzima koji joj obezbeđuju mekoću.

Med sadrži supstance koje na kožu deluju kao lekovita hrana. Vitamini, enzimi i aminokiseline ublažavaju upale i čiste problematičnu kožu, a ujedno je i hrane i sprečavaju da se isuši usled izlaganju spoljašnjim faktorima.

Koliko su jabuke dobre za ishranu toliko su dobre i za kožu. Bogate su vitaminima, posebno A, C i E, koji štite organizam od slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Uz to, sadrže i pektin koji smiruje i omekšava kožu, maleinsku kiselinu koja deluje kao piling, a zahvaljujući kvercitinu, jabuke imaju antioksidantno delovanje. Osim toga, štite kapilare i pospešuju mikrocirkulaciju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs