MOĆNI SAVEZNICI MLADOLIKOG IZGLEDA

Regenerišu kožu i brišu i najdublje bore: Ovi suplementi su efikasniji i od botoksa!

Bez dovoljnog unosa vitamina i minerala nema ni zdrave i mladolike kože. Čim krnete da koristite ove suplemente primetićete drastičnu razliku

Nega
Autor:
Regenerišu kožu i brišu i najdublje bore: Ovi suplementi su efikasniji i od botoksa!
Foto: Shuterstock

Koža je najveći organ i o njoj treba posebno brinuti. Najčešći problemi koji se javljaju na licu su akne, bore i starenje kože. Sve ove probleme mogu da reše određeni suplementi.

Evo koji moraju da se nađu na listi obavevznih nakon 40-te godine:

Vitamin A

Ovaj vitamin će vam pomoći da posvetlite mrlje i ujednačite ten. Takođe, vitamin A efikasno deluje i u lečenju akni, jer smanjuje lučenje masnoća. Retinoidi (derivati vitamina A) imaju antiejdž svojstva, a pored toga, smanjuju i crvenilo.

Vitamin C

On jača imunološki sistem, pomaže u poboljšanju zdravlja kože. Vitamin C deluje kao antioksidans, štiteći kožu od negativnih efekata slobodnih radikala, i UV zračenja. Suplementi vitamina C će vam pomoći ako imate neujednačen ten ili ožiljke na licu, ali će pospešiti i zarastanje rana.

Ovako se koža održava mladom bez injekcija i plastičnih operacija: 5 jednostavnih saveta!

foto: Shuterstock

Kolagen

Kolagen je protein koji se nalazi u kostima, vezivnom tkivu i koži. S godinama se sinteza kolagena smanjuje, što dovodi do starenja kože, zato je jako važno nadoknaditi taj gubitak upotrebom suplemenata. Kolagen značajno utiče na uklanjanje znakova starenja.

Magnezijum

Magnezijum pomaže u normalizaciji nivoa kortizola, smanjenju akni, osipa i osalih iritacija na koži. Ukoliko imate neki upalni proces na licu, najbolje je da popijete magnezijum.

Omega 3 masne kiseline

Ove masne kiseline održavaju mladoliki i blisatv izgled kože. Preporučuju se najpre osobama sa suvom kožom i kožom koja je sklona aknama.

Vitamin E

Moćan je antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala i UV zračenja. Odličan je saveznik osobama koje pate od ekcema i psorijaze, kao i osobama sa izrazito suvom kožom.

Dermatolog Dejvid Lortšer tvrdi: Ako ovu namirnicu jedete svakog dana i najdublje bore će nestati!

foto: Shuterstock

Vitamin D

Veza između nedostatka vitamina D i kožnih oboljenja je velika. Ukoliko vam je koža suva, imate ekcem ili akne, najverovatnije vam nedostaje vitamin D.

Cink

Ovaj mineral pospešuje obnavljanje tkiva i štiti kožu od Sunčevih zraka i oksidativnih oštećenja.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs