saznajte više

Ovako se koža održava mladom bez injekcija i plastičnih operacija: 5 jednostavnih saveta!

Pravilno se brinemo o koži!

Nega
Autor:
Ovako se koža održava mladom bez injekcija i plastičnih operacija: 5 jednostavnih saveta!
Foto: Profimedia

Svako doba života ima svoje privlačne strane, pa tako i ono zrelije. Ipak, svako od nas želi da što duže zadrži svoju kožu zdravom i mladolikom - neko pribegava raznim injekcijama i operacijama, ali postoje različiti načini da se mladost kože produži bez odlaska kod kozmetičara.

Otkrivamo 5 najefikasnijih i najjednostavnijih saveta.

Hidratacija

Kozmetolozi jednoglasno kažu da hidratacija utiče na stanje kože. Štaviše, podjednako je važno sa svih strana: redovno nanosite hidratantnu kremu i tonik, a takođe ne zaboravite da pijete u proseku dva litra vode dnevno. I još bolje - vodu sa limunom, koja ne samo da hidrira kožu, već i ubrzava metabolizam i uklanja nepotrebne toksine iz tela.

Redovno menjajte jastučnice

Na stanje kože utiče i posteljina sa kojom dolazite u kontakt dok spavate. Pored toga što ćete se setiti da ih redovno menjate (što češće to bolje), obratite pažnju i na materijal platna. Mekana svila je najbolja za kožu - to je ono na čemu modeli spavaju kako bi održali kožu u savršenom stanju što je više moguće.

Sunčajte se - ali sa zaštitnom kremom

Uprkos činjenici da je šteta od ultraljubičastog zračenja na koži dokazana mnogim studijama, sunčanje može samo pozitivno uticati na izgled kože. Lagana preplanula koža vizuelno izglađuje nedostatke na koži, izgleda zdravije i blistavije. Glavna stvar je da ne zaboravite da pravilno koristite sredstvo za sunčanje i ne izlažete kožu direktnoj sunčevoj svetlosti.

Manje alkohola, cigareta i stresa

Sve naše loše navike, naravno, odmah utiču na našu kožu, a još više na naše lice. Stoga, ako želite zdravu i lepu kožu, moraćete da se odreknete pušenja i alkohola i stresa - vodite ispravan način života i više spavajte.

Hladan i vruć tuš

Kontrastni tuš nije koristan samo za imunološki sistem, već i za našu kožu. Postupak tonira, sužava pore, zahvaljujući njemu se lojne žlezde manje luče. Nije potrebno umivati ledenom i vrelom vodom, već hladnom i toplom vodom, tako da se osećate prijatno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs