HRANA KAO LEK

Dermatolog Dejvid Lortšer tvrdi: Ako ovu namirnicu jedete svakog dana i najdublje bore će nestati!

Ova namirnica veoma povoljno deluje na kožu lica

Nega
09:53h Autor:
Dermatolog Dejvid Lortšer tvrdi: Ako ovu namirnicu jedete svakog dana i najdublje bore će nestati!
Ilustracija, Foto: Shuterstock

Poznato je da hrana koju unosimo u organizam izuzetno utiče na izgled kože. Koliko je sama nega i uoptreba krema bitna, isto tako je važno voditi račua o ishrani.

Najnoviji sastojak za koji su naučnici potvrdili da je veoma delotvoran protiv starenja jeste beli tartuf. Možete ih jesti, ali i naći u raznim serumima, noćnim kremama i drugim preparatima za negu lica.

"Dokazano je da pečurke deluju na prirodne procese obnavljanja kože", ističe Dejvid Lortšer, dermatolog.

"Beli tartufi bogati su masnim kiselinama, omekšivačima koji pomažu u održavanju kožne barijere. Kožna barijera je najudaljeniji sloj kože odgovoran za zadržavanje vlage. A masne kiseline iz tartufa pričvršćuju se u pukotinama između ćelija", dodaje dr Lortšer.

Dragoceni saveti dermatologa za mladoliki izgled: Ako imate više od 40 godina ova pravila naučite kao Oče naš!

foto: Shutterstock

Tartufi sadrže veliku količinu vitamina C, pa su veoma delotvorni kod uklanjanja staračkih pega i ostalih mrlja na koži, kao i u ujednačavanju tena.

Vitamin C nije samo moćan antioksidans, već je i sastojak koji posvetljuje kožu. Pored toga, tartufi, vraćaju koži elastičnost i blistavost.

"Ova vrsta gljiva, takođe je dobar sastojak za borbu protiv upale. Osim što leči već vidljive upale, beli tartuf cilja i na manje upale koje nisu vidljive, ali bi u budućnosti mogle da naprave problem i učine kožu starijom i bleđom", ističe dr Lortšer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs