ZLATNA PRAVILA

Dragoceni saveti dermatologa za mladoliki izgled: Ako imate više od 40 godina ova pravila naučite kao Oče naš!

Zaustavite starenje i vratite licu mladalački sjaj

Nega
Autor:
Dragoceni saveti dermatologa za mladoliki izgled: Ako imate više od 40 godina ova pravila naučite kao Oče naš!
Foto: Shuterstock

Gotovo svaka žena želi što duže da zadrži mladoliki izgled i da izgleda negovano, a ovi saveti dermatologa će vam pomoći u tome. Nega kože u 20-im godinama i u 40-im se značajno razlikuje, a kad to naučite koža će vam izgledati odlično.

Pitali smo dermatologe koja su to pravila koja se moraju poštovati kada zakoračimo u 5. deceniju i evo šta su oni rekli:

1. Pažljivo birajte sredstva za čišćenje lica

U zrelom dobu koža ne trpi baš svaki proizvod. Pre sveg birajte ona sredstva koja su namenjena vašem tipu lica. Ukoliko vam je koža sklona isušivanju, potrebno je da koristite hidratantna sredstva za pranje lica. Pored toga, koji god tip kože da imate najbolje bi bilo da birate one proizvode koji pene, jer oni na najbolji način uklanjaju nečistoću sa lica.

Savet dermatologa je da koristite proizvode koju u svom sastavu sadrže alfa-hidroksi kiseline. One mogu stimulisati rad ćelija, pomažući vašoj koži da bolje upije proizvode koje nanesete nakon pranja i čišćenja lica.

2. Serum je obavezan deo rutine

Ako ga ne koristite sada, trebalo bi da počnete, jer većina seruma sadrži efikasne sastojke protiv starenja, koji se obično ne nalaze u sredstvima za pranje i čišćenje lica, kremama ili uljima za lice. Međutim, potrebno je da koristite različite serume – jedne za dan, a druge za noć.

Ujutru nanesite serum koji sadrži antioksidante, kao što su resveratrol i vitamini C i E. Ovi snažni agensi djeluju poput protivpožarnog aparata – smanjuju upale na koži koje nastaju usled delovanja slobodnih radikala.

Uveče koristite one koji sadrže retinol.

3. Kreme sa zaštitnim faktorom se koriste tokom cele godine

Svakodnevno korišćenje krema za lice sa zaštitnim faktorom najvažnija je stvar koju možete učiniti za mladolikiji izgled kože. Zabluda je da se ove kreme nanose samo tokom leta. I kada ne vidimo sunce, ono štetno deluje na kožu. Posledice izlaganja UV zracima su ozbiljna oštećenja kože, pojava bora i gubljenje elastičnosti.

4. Ishrana je možda i najbitnija

Ako ne unosimo pravilne namirnice u organizam, ni jedna krema nam neće pomoći. Samo zdravo telo rezultira i zdravok kožom. Dermatolozi posebno preporučuju namirnice koje su bogate probioticima. Na vrhu liste najboljih čuvara mladolikosti nalaze se grčki jogurt, bademi, borovnice i kelj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs