SAVET DERMATOLOGA

Ova 3 proizvoda su ključna za negu nakon 40-te: Jedino tako ćete sačuvati mladolikost!

Veća briga o koži nakon četrdesetog rođendana nešto je o čemu se ne raspravlja

Nega 07.04.2020. - 21:47h Autor: Stil/minimagazin.info
Foto: Shuterstock

Sa godinama smanjuje se proizvodnja kolegena i elastina i obnavljanje ćelija je sporije. Usled toga, koža je podložnija oštećenjima i pojavi bora i opuštanju mišića. Zato je neophodno uvrstiti ove proizvode u rutinu nege. Što pre krenete, to će rezultati biti ranije vidljiviji.

 

Svi dermatolozi se slažu, ovo je sveto trojstvo kada je borba protiv bora u pitanju:

 

Krema sa zaštitnim faktorom

 

Izlaganje suncu glavni je uzrok preranog starenja kože. UV zraci ubrzavaju formiranje bora, ali i fleka na koži. Koristite one kreme koje imaju sastojke kao što je cink oksid ili titanijum dioksid.

 

Ove formule sadrže manje hemikalija, pa je manja verovatnoća da neće pogodovati vašem licu. Nanosite je pre šminkanja ili svaki put kada napuštate kuću.

 

Retinol

 

Retinol je definitivno najmoćniji sastojak kada je usporavanje procesa starenja u pitanju. 

 

Ukoliko nije deo nege usporava se rast novih ćelija što kao rezultat ima tanju kožu koja je sklona pojavi bora i opuštanju.

 

Kreme koje kao glavni sastojak imaju retinol su ključ vraćanja sjaja i elastičnosti koži. On se nanosi svako veče pre spavanja. Tako će ga koža upiti i najbolje iskoristiti sve blagodeti koje nosi sa sobom.

Serumi

 

Serumi su mnogo koncentrovanji od krema, pa će samim tim brže i efikasnije rezultate dati u negovanju kože. Oni koji u sebi sadrže i antioksidanse su najbolji izbor, jer će sprečiti nastanak oštećenja i loš uticaj okoline. 

 

Serume bogate antioksidantima najbolje je nanositi ujutru, nakon čišćenja lica, pošto je koža “najranjivija” tokom dana.

 

Dermatolozi preporučuju verzije koje sadrže ekstraktzelenog čaja, jer njegovi antioksidanti najbolje smanjuju pojavu nastanka bora.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...