Nega u zrelim godinama

Neizostavni koraci za negu kože: Kada napunite 40, ovo obavezno morate da počnete da radite!

Kada dođete u zrele godine ove korake nikako ne smete da preskačete

 

Nega 31.07.2019. - 12:49h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shuterstock

Sa negom kože je važno početi još u ranim 20 im godinama. U tom periodu biste trebali da istražite koje vam to kreme i proizvodi najviše odgovaraju. 

 

Nega tokom 20 ih i 30 ih godina je lakša jer je koža zategnuta i nije potrebno mnogo truda oko nje. Stvari se menjaju kada zagazite u četvrtu deceniju.

U ovom dobu nega bi trebala da postane rigoroznija i nikako ne biste smeli tu rutinu da preskačete.

 

Ovi koraci su neizostavni:  

 

Sveto trojstvo nege kože

 

Na pitanje koji sastojci su ključni za mladoliki izgled kože, svi dermatolozi će vam dati isti odgovor, spf, vitamin C i retinol. Retinol ubrzava obnavljanje ćelija kože, pa tako smanjuje fine bore, akne i fleke. Počnite sa primenom seruma koje u sebi sadrže ove sastojke, barem 2 puta nedeljno. Četrdesete su vreme kada biste trebali da u rutinu uvedete serume, jer su koncentrovaniji  od krema i brže i bolje će delovati na kožu.

 

 

Prisustvo parazita u telu može da bude opasno: Ovo su simptomi i posledice njihovog prisustva u organizmu!

 

 

Piling kože

 

U bilo kojem periodu života piling je poželjan, a naročito u zrelim godinama. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije pa tako ona lakše diše, bolje apsorbuje ostale proizvode i izgleda blistavije.

 

Noćna krema je obavezna

 

Noćna krema je osnvni korak koji morate da ispoštujete. Zabluda je da je razlika između dnevne i noćne kreme minimalna i da možete u svojoj rutini da koristite samo sa jednu od njih.

 

Nanošenje noćne kreme ima mnogo benefita za ten i može značajno da ga poboljša. Ova krema joj daje šansu da se oporavi tokom sna. Ona joj vraća svežinu i elastičnost

 

 

Ovako izgleda trening Kejt Hadson: Vežbe za savršeno izvajane ruke! (VIDEO)

 

 

Masaža

 

Redovno masiranje lica pomaže u izbacivanju suvišne tečnosti i smanjuje nadutost, a pomaže i u održavanju tonusa mišića lica i pomaže da ostanu na svom mestu, pa znaci starenja nisu uočljivi. Na tržištu postoji veliki izbor kada su masžeri za lice u pitanju.

 

 

Hale Beri otkriva tajnu dobrog izgleda: Zanemećete kada vidite kao izgleda njen plan ishrane!

 


(stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs