POSVETITE VIŠE PAŽNJE KOŽI

OVIH 5 GREŠAKA gotovo sve žene nesvesno prave: Zbog njih KOŽA DUPLO BRŽE STARI!

Ako imate problem sa kožom, možda pravite ove greške

Nega
13:25h Autor:
OVIH 5 GREŠAKA gotovo sve žene nesvesno prave: Zbog njih KOŽA DUPLO BRŽE STARI!
Foto: Shuterstock

Mnoge žene, a da toga nisu ni svesne prave greške koje narušavaju izgled kože lica. Idealan ten je moguće imati u bilo kom dobu života ukoliko se o koži vodi računa i neguje na pravi način.

Navike, ali i stil života igraju, takođe važnu ulogu. Da bi koža dugo ostala mladolika, još danas prestanite sa ovim navikama.

Ove greške su najčešći okidač za preranu pojavu bora:

Preskakanje čišćenja i hidratacije lica

Čišćenje lica je neophodno dva puta dnevno. Ukoliko preskačete ovaj korak, rizikujete pojavu akni i alergija, pa je dubinsko i detaljno čišćenje obavezno. Vodite računa o ovom delu, jer čak i mali ostaci od šminke mogu da prouzrokuju velike probleme.

Jednako važna je i hidratacija, zato nikako ne biste trebali da preskačete ovaj korak u negovanju kože.

Nedovoljno dobro skidanje šminke

Ukoliko imate naviku da prespavate sa šminkom na licu, imajte na umu da činite veliku štetu koži. Ukoliko stoji predugo na licu, šminka izaziva pojavu bora i strenje kože, ali i čini da ona izgleda beživotno.

Ne koristite zaštitnu kremu

Bez obzira na godišnje doba, krema sa zaštinim faktorom je neophodna licu. Čak i kada ne vidimo sunčeve zrake, oni su tu i narušavaju izgled kože, ukoliko ne postoji adekvatna zaštita. Mnogobrojnim studijama je dokazano da UV zraci izazivaju bojavu bora.

Ne spavate dovoljno

San je jako bitan za kožu. Ukoliko ne obezbedite telu dovoljno sna, ne samo da ćete biti bezvoljne i bez energije, nego će i vaša koža da oseti posledice. Žene koje ne spavaju dovoljno, uglavnom se vrlo rano suoče sa pojavom bora.

Jedete previše slatkiša

Svi vole da ponekad pojedu omiljenu čokoladicu, sladoled, keks... I to je sasvim OK, ali ne treba u tome da preterujete.

Kao što već znate, šećer u većim količinama nije dobar za zdravlje, a ni za kožu. Naime, šećer se lepi za proteine da kreira nove molekule, a to praktično znači da "napada" zaštitne proteine kože, koji su važni za njenu elastičnost. Ukoliko je elastičnost kože narušena, ona automatski izgleda starije.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs