žELATIN

Zašto su pileće nogice najzdraviji proizvod: Spremljene na ovaj način, oporavljaju celo telo! (RECEPT)

Neke od najvrednijih delova životinja i živine, bacamo. Zašto glave, kosti i pileće nogice dajemo kučićima i mačkama, kada one sadrže baš ono što je našem telu neophodno?

Fitnes & Nutricija
Autor:
Zašto su pileće nogice najzdraviji proizvod: Spremljene na ovaj način, oporavljaju celo telo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Svaka porodica ima svoj recept za pripremu savršenih pihtija. Međutim, mali broj porodica i spremi te pihtije, koje su nepravedno zanemarena širom kuhinja u Srbiji. Izbacivanje iz ishrane pihtija ili supe od kostiju je nešto najgore što možete sebi da uradite. Sa tim svoje zglobove lišavate neophodne hranljive materija. Čak i pileće nogice, kupljene u prodavnici su izuzetno zdrave. U njih se ne može "ubrizgati" hormon rasta, u njima se ne nakuplja aditiv ili otrov iz pilećeg mesa. Riblje glave su takođe proizvod koji je neopohodan u našoj ishrani. To je najvredniji proizvod za naše zdravlje. Pre kuvanja ribljih glava, škrge treba ukloniti, a kada kuvate pileće nogice, uklonite kandže.

Ako ne znate kako da spremite supu od ribljih glava ili supu od kostiju i pilećih nogica, pratite ovaj recept:

U punu šerpu vode dodajte riblje glave ili pileće nogice - kuvajte što duže. Oni koji se greju na drva, neka šerpu stave na kraj šporeta i ostave da se ova čorbica kuva ceo dan. Povremeno uklonite penu koja se napravi na vrhu čorbice. Nakon par sati kuvanja, čorbu procedite. Dodajte začine i ostavite još 15 minuta da se sve skuva. Kosti ili glave, nakon kuvanja, bacite. Dobijenu čorbu jedite svaki dan kao glavno jelo ili kao predjelo. Ona će garantovano da oporavi naše zglobove i kosti. Ova čorba je neophodna za decu u razvoju, a pogotovo za starije ljude. Naravno, pihtije ili ova žele čorba neće sasvim da regeneriše hrskavicu, ali će svakako da je obnovi. (Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs