Jesen je vreme kada počinjemo da kuvamo razna jela, pa i čorbe bez kojih ne možemo da zamislimo hladne dane. Ovaj put vam donosimo recept iz istočne Srbije koji leči telo i dušu. U pitanju je Vlaška čorba.
Sastojci:
- 1 kg mlade boranije
- 1 veza zeleni
- 1 paradajz
- 200 g ovčjeg sira
- 2 jajeta
- 1 vezica mirođije
- so, biber
Priprema:
Boraniju i zelen iseckajte, posolite i stavite da se kuva. Kad omekša, dodajte oljušten i seckan paradajz, pa kuvajte još oko 5 minuta. Zatim isključite šporet, ali ostavite čorbu na ringli.
Dodajte ugrubo izmrvljen sir, promešajte i lagano, sve vreme mešajući, sipajte jaja umućena s biberom. Na kraju umešajte sitno iseckanu mirođiju i sklonite s vatre.
Prijatno!