Pripremite se

Kako se pravilno sterilišu staklene tegle i flaše: Da vam ne propadne cela zimnica!

Prvi korak je da staklene tegle i flaše dobro operete deterdžentom za sudove koji inače koristite

Zanimljivosti 20.08.2018. - 13:49h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Dok pripremate zimnicu, obavezan korak je i sterilizacija staklene ambalaže u koju ćete smestiti vaš ajvar, džem i druge namaze ili kiselu turšiju.

 

Ovaj korak nikako ne smete da preskočite, jer ako flaše ili tegle ne budu 100 odsto čiste, čitav trud može da vam propadne.

 

Naše bake odavno su smislile sjajan način sterilizacije ambalaže za turšiju, a što je od svega najbolje, ne zahteva mnogo ni truda, ni vremena, ni veštine.

 

Prvi korak je da staklene tegle i flaše dobro operete deterdžentom za sudove koji inače koristite.

 

Kad se kratko ocede, lagano ih prebrišite čistom pamučnom kuhinjskom krpom, koja ne ostavlja dlačice.

 

Otopite čokoladu kao profesionalac: 3 najvažnija saveta za savršenu glazuru, bez ijedne grudvice!

foto: Shutterstock

Treći i poslednji korak jeste da zagrejete rernu na maksimalno 100 stepeni, poređate tegle u pleh tako da im otvor bude okrenut nadole, i stavite ih da se greju 15-20 minuta.

 

Pažljivo ih izvadite iz rerne (staklo će biti vrelo) i krenite na punjenje dok su tegle još tople.

 

Neke domaćice vole da se potpuno osiguraju, pa prethodno stavljaju tegle u ključalu vodu da se kratko "prokuvaju", pa tek onda stavljaju u rernu. Na ovaj način možete da izbegnete brisanje krpom - toplota rerne će osušiti preostalu vodu. 

 

(Stil.kurir.rs)

 

Kako se pravi zaprška: Mnoge domaćice ne znaju pravu caku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs