Pohovane jabuke mogu da se serviraju i uz dodatak kugle sladoleda od vanile ili uz preliv sirupa od karamele. Za one koji vole tradicionalan ukus, preko njih pospite malo cimeta i šećera u prahu.
Sastojci:
Za 4 osobe će vam biti potrebno:
- 4 veće jabuke
- 100 gr. oštrog brašna
- 45 gr. mekog brašna
- 1 jaje
- 225 ml
- jogurta
- 75 ml mleka
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- prstohvat izrendanog muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za dekorisanje
Ispecite ribu bez kostiju: Ovaj trik morate da isprobate!
Priprema:
Oštro i meko brašno pomešajte, pa dodajte šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, so i dobro izmešajte.
Jogurtu dodajte mleko i razmućeno jaje i mešajte dok se ne sjedini. Nakon toga je sipajte u brašno i nastavite da mešate dok ne dobijete homogenu smesu. Poklopite i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Jabuke isecite na kolutove ili kriške, kako više volite, pa ih prosušite papirnim ubrusom.
Jedan, po jedan komad uvaljajte u smesu i pržite ih u dobro zagrejanom ulju. Ređajte ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Pospite prek njih šećer u prahu, cimet ili dodajte kuglu saldoleda.
20 genijalnih trikova poznatih kuvara: Jedan će vas posebno iznenaditi!