Ukusno

Pohovane jabuke: Poslastica kao stvorena za jesenju trpezu!(RECEPT)

Odličan način na koji možete da iskoristite jabuke kojih tokom jeseni ima u izobilju

Recepti
Autor:
Pohovane jabuke: Poslastica kao stvorena za jesenju trpezu!(RECEPT)
Foto: Profimedia

Pohovane jabuke mogu da se serviraju i uz dodatak kugle sladoleda od vanile ili uz preliv sirupa od karamele. Za one koji vole tradicionalan ukus, preko njih pospite malo cimeta i šećera u prahu.

Sastojci:

Za 4 osobe će vam biti potrebno:

  • 4 veće jabuke
  • 100 gr. oštrog brašna
  • 45 gr. mekog brašna
  • 1 jaje
  • 225 ml
  • jogurta
  • 75 ml mleka
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • prstohvat izrendanog muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za dekorisanje

Ispecite ribu bez kostiju: Ovaj trik morate da isprobate!

foto: Profimedia

Priprema:

Oštro i meko brašno pomešajte, pa dodajte šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, so i dobro izmešajte.

Jogurtu dodajte mleko i razmućeno jaje i mešajte dok se ne sjedini. Nakon toga je sipajte u brašno i nastavite da mešate dok ne dobijete homogenu smesu. Poklopite i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Jabuke isecite na kolutove ili kriške, kako više volite, pa ih prosušite papirnim ubrusom.

Jedan, po jedan komad uvaljajte u smesu i pržite ih u dobro zagrejanom ulju. Ređajte ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

Pospite prek njih šećer u prahu, cimet ili dodajte kuglu saldoleda.

20 genijalnih trikova poznatih kuvara: Jedan će vas posebno iznenaditi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs