Potrebno je za suve sastojke: 150 gr brašna; 150 gr griza; 1 prašak za pecivo; 100 gr šečera.
Za nadev: 600 gr rendanih jabuka; malo cimeta; 100 gr suvog grožđa; 100 gr šećera;
Još je potrebno: kocka maslaca; 50 gr čokolade.
Priprema: Suve sastojke dobro izmešati i prosejati da se prašak za pecivo rasporedi. Tepsiju premazati maslacem pa dno prekriti suvom smešom ( ja sam to radila sa cediljkom za čaj) a preko u tanjem sloju rasporediti rendane jabuke izmešane sa suvim grožđem i cimetom. Zatim opet suva smesa pa odozgo rendana čokolada i tako sve do utroška materijala.
Završiti sa tanjim slojem brašna pritisnuti rukama pa na brašno narendati maslac i posuti seckane orahe. Peći na 200 stepeni C oko 45 min.
Bakine kiflice sa krem sirom: Mekane kao duša! (RECEPT, VIDEO)
Izvor: Kod bake u gostima