ODUŠEVIĆETE SE

Čizkejk sa orašastim plodovima: Desert koji osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)

Kada jednom napravite ovu poslasticu, pravićete je uvek

Recepti 11.10.2019. - 21:35h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za krem od pavlake:

 

  • 2 kisele pavlake
  •  1 vanilin šećer
  • 2 mala kašika šećera

 

Sastojci za biskvit:

 

  • 250 g keksa
  • 130 g maslaca
  • 2 male kašike šećera
  • 1 mala kašika mlevenih oraha
  • 1 mala kašika mlevenih badema
  • 1 mala kašika mlevenih lešnika

 

Krem od sira:

 

  • 500 g krem sira
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 4 male kašike šećera

 

Čizkejk sa šljivama: Jedinstvena čarolija ukusa koju ćete svi obožavati! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
  • U posudi izmiksajte keks i maslac (prethodno otopljen na pari) te dodajte orašaste plodove (orah, badem, lešnnik).
  • U okrugli lim stavite papir za pečenje, te ravnomerno stavite smesu, utapkajte rukama, te stavite da se peče oko 5 minuta.
  • Pomešajte sir, sok od limuna, jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve dok ne dobijete kremastu smesu.
  • Izvadite biskvit iz rerne, te ga premažite kremastom smesom od sira i stavite da se peče oko 25 minuta.
  •  Izmiksajte sve sastojke za krem od pavlake, te nakon što kremasta smesa bude pečena, izvadite i pustite da se malo ohladi, oko 10 minuta.
  • Kašikom rasporedite krem od pavlake i staviti u rernu još na 5 minuta.
  • Izvadite i ostavite da se hladi minimalno 12 sati.

 

Miks kiselog, slatkog i kremastog: Osvežavajući čizkejk od limuna! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...