Sastojci:
- 150 grama oštrog brašna
- 100 grama glatkog brašna
- 50 grama mlevenih badema
- 80 grama šećera
- 150 grama maslaca
- kašičica praška za pecivo
- 2 žumanca
Nadev:
- 250 grama posnog sira
- 100 grama kisele pavlake
- 90 grama šećera
- kašičica ekstrakta vanile
- sok pola limuna
- 2 belanca
- 300 grama šljiva
Miks kiselog, slatkog i kremastog: Osvežavajući čizkejk od limuna! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
- Prosejte glatko i oštro brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo.
- Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac naseckan na listiće i žumance.
- Umesite testo, formirajte u kuglu, zamotajte u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
- Očistite i iseckajte šljive.
- Izmešajte sir s pavlakom, šećerom, limunovim sokom i vanilom.
- Okrugli kalup obložite papirom za pečenje.
- Obložite ga razvaljanim testom po dnu i rubovima i izbodite viljuškom.
- Pecite testo oko 8 minuta.
- Napravite čvrsti sneg od belanaca pa ga lagano umešajte u smesu od sira. Izvaditi testo iz rerne, izlitjte po njemu nadev pa utisnute polovinu šljiva.
- Vratite pitu u rernu i pecite još oko 35 minuta.
Savršena letnja poslastica: Osvežavajući čizkejk sa borovnicama! (RECEPT)