Sastojci:
- 5-6 pilećih bataka
- 70 grama maslaca
- 400 grama pečuraka
- 2 dl punomasnog kisele pavlake
- 2 dl vina
- biber
- so
- kašičica mlevene paprike
- manji crni luk
- lovorov list
- kašika skrobnog brašna
Egzotična piletina u sosu: Probudiće u vama avanturistički duh! (RECEPT)
Priprema:
- Batke posolite i pobiberite.
- Pečurke očistite pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine.
- Luk očistite i sitno iseckajte.
- U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac.
- Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu.
- Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto.
- Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke.
- Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.
- Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta.
- U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku.
- Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.
- Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.
Piletina u sosu u novom ruhu: Gotova za pola sata, aromatična i ukusna! (RECEPT)