Mnogo je verzija ovog slatkiša, a mi vam donosimo recept sa borovnicama ovog puta.
Sigurno će vas rashladiti u ovim toplim danima.
Potrebno vam je:
Podloga:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog maslaca
Posni krompir sa povrćem: Ručak koji se ne zaboravlja! (RECEPT, VIDEO)
Krem od sira:
- 500 gr krem sira
- 100 g milerama
- 250 ml šlaga
- 1 kremfix
- šećer u prahu po ukusu
- 2 velike kašike čokoladnog krema
- 70 g otopljene bele čokolade
Preliv od borovnica:
- 1 pakovanje svežih borovnica oko 300 gr
- šećer po želji
Zdravija verzija, a jednako ukusna: Mini palačinke sa bananama i čija semenkama! (RECEPT)
Priprema:
Za podlogu standardno pomešajte keks sa otopljenim maslacem i poređajte smesu na dno kalupa i odložite u frižider da se ohladi dok pripremate krem.
Umutite šlag sa kremfixom i šećerom u prahu. Kad je dovoljno čvrsto, lagano dodajte sir i ostale sastojke.
Dobijeni krem izlijte u kalup, preko podloge od keksa.
Za preliv, borovnice i šećer prokuvajte u posudi na laganoj vatri, kad se šećer otopi i borovnice počnu da se raspadaju, gotovo je. Ostaje vam samo da prelijete smesu preko kolača.
Ostavite čizkejk da se rashladi na par sati u frižider, a po želji ga dekorišite svežim borovnicama.
Dalmatinska tečada: Omiljeni ručak najzdravijih ljudi na Mediteranu! (RECEPT)