Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 8 sitno iseckanih čena belog luka
- 4 sitno iseckanih fileta od inćuna
- 1/4 do 1/2 kašičice crvenog bibera u zrnu
- 1 veći iseckani paradajz
- 3/4 šoljice vode
- 1/2 kašike soli
- špagete
- 1/2 šoljice grubo seckanih maslina
- 1/3 šoljice grubo naseckanih listova peršuna
- 1/4 šoljica iseckanog začina kapara
Foto: Profimedia
Priprema:
- Zagrejte ulje u loncu i dodajte beli luk, inćun, biber u zrnu i kuvajte uz stalno mešanje otprilike minut.
- Dodajte paradajz vodu i so, te astavite da kuvate.
- Smanjite vatru, dodajte špagete i kuvajte oko 12 minuta povremeno mešajući sve dok se testenina ne skuva, a sos zgusne.
- Dodajte masline, kapar i pomešajte da se svi sastojci sjedine
- Po potrebi dodajte još soli.
Špagete u ala putaneska sosu je osnova tradicionalne italijanske kuhinje
Budi deo Stil zajednice.