Sastojci:
- 100 ml. vode
- 30 grama kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 ml. mleka
- 600 grama brašna
- so
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 grama maslaca
Bakina pogača fokača: Posna, mirisna i hrskava! (RECEPT)
Priprema:
- Rastopite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer.
- Sipajte mleko, ulje, brašno i zamesite glatko testo.
- Ostavite da naraste pa premesite.
- Ponovo premesite i ostavite još malo da odstoji.
- Podelite testo na 5-6 loptica.
- Svaku lopticu razvite, veličinu tepsije premažite maslacem.
- Pokrite sledećom i koju ste takođe namazali i tako sve loptice.
- Ostaviti pogaču da naraste.
- Premažiti žumancetom i pospite semenkama.
- Pecite na 200 Celzijusa oko 40 minuta.
Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)