Potrebno je:
400 gr brašna 200 ml mlake vode malo maslinovog ulja soli..šećer 20 gr kvasca
Nadev:
1 glavica crnog luka 4 čena belog luka 4-5 kiselih krastavčića ili maslinke 1 paradajz origano 2 grančice ruzmarina
Svečana pogača: Naučite da pravite najlepši hleb korak po korak! (RECEPT)

Priprema: Sa mlakom vodom, kvascem, brašnom, malo ulja, šećera i soli zamesiti mekše glatko testo. Ostaviti da naraste. Razviti na 2 cm debljine pa staviti u podmazanu tepsju. Ostaviti opet 20 min da odmara.
Domaća seoska pogača bez kvasca: Ništa lepše od domaćeg hleba! (RECEPT)

Četkicom namazati maslinovim uljem testo pa nadev od povrća iseći po želji i rasporediti po testu. Posuti origanom ruzmarinom i krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 40 min. Fantastična je...
Izvor: Kod bake u gostima