SAVRŠENSTVO

Medena piletina u slanini: Neobična fantazija ukusa koja će vas zauvek osvojiti! (RECEPT)

Pikantna i sočna piletina odlično se slaže sa salatom od kiselog kupusa, kao i pečenim jabukama

Recepti
Autor:
Medena piletina u slanini: Neobična fantazija ukusa koja će vas zauvek osvojiti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pileće belo meso (oko 400 g)
  • 10-15 tankih režnjeva dimljene slanine
  • 1 vrhom puna kašikica meda
  • 1 vrhom puna kašičica senfa
  • sok od 1 limuna
  • biber
  • tucana ljuta paprika

Napomena, ako je dimljena slanina mnogo slana nije potrebno soliti meso.

Aromatična piletina za uživanje svih čula: Sočna i hrskava, prste da poližete! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Uključite rernu da se greje na 250 Celzijusa i dok se ona greje, isecite piletinu uzduž na tanje štapiće.
  • Od jednog belog mesa od nekih 400 grama možete iseći desetak štapića koji nisu ni previše mali, a ni preveliki. Ako želite da pravite sitnije zalogajčiće onda secite i sitnije komade mesa.
  • Manje rolnice mogu da vam posluže kao zalogajčići koje ćete nabosti na čačkalice kao meze. Naravno da manji komadi zahtevaju kraće pečenje.
  • Meso posolite, pobiberite i pospite sa malo tucane ljute paprike.
  • U činiji izmešajte sok od limuna, senf, med i papriku.
  • Sve dobro izmešajte i ovom smesom premažite sa svih strana pileće štapiće u slanini.
  • Tepsiju stavite u zagrejanu rernu, te pecite desetak minuta.
  • Izvadite tepsiju, okrenite meso i pecite još desetak minuta ili dok meso ne porumeni.

Piletina u krem sosu od belog vina: Isprobajte nešto novo i nesvakidašnje! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs