Sastojci:
- 1 pileće belo meso (oko 400 g)
- 10-15 tankih režnjeva dimljene slanine
- 1 vrhom puna kašikica meda
- 1 vrhom puna kašičica senfa
- sok od 1 limuna
- biber
- tucana ljuta paprika
Napomena, ako je dimljena slanina mnogo slana nije potrebno soliti meso.
Aromatična piletina za uživanje svih čula: Sočna i hrskava, prste da poližete! (RECEPT)
Priprema:
- Uključite rernu da se greje na 250 Celzijusa i dok se ona greje, isecite piletinu uzduž na tanje štapiće.
- Od jednog belog mesa od nekih 400 grama možete iseći desetak štapića koji nisu ni previše mali, a ni preveliki. Ako želite da pravite sitnije zalogajčiće onda secite i sitnije komade mesa.
- Manje rolnice mogu da vam posluže kao zalogajčići koje ćete nabosti na čačkalice kao meze. Naravno da manji komadi zahtevaju kraće pečenje.
- Meso posolite, pobiberite i pospite sa malo tucane ljute paprike.
- U činiji izmešajte sok od limuna, senf, med i papriku.
- Sve dobro izmešajte i ovom smesom premažite sa svih strana pileće štapiće u slanini.
- Tepsiju stavite u zagrejanu rernu, te pecite desetak minuta.
- Izvadite tepsiju, okrenite meso i pecite još desetak minuta ili dok meso ne porumeni.
Piletina u krem sosu od belog vina: Isprobajte nešto novo i nesvakidašnje! (RECEPT)