Sastojci:
- 1 celer veličine pesnice
- 1 krompir približno iste veličine ili manji
- kašika putera ili ulja,
- oko 1/2 l vode,
- so i biber po ukusu
Zapečena testenina sa sirom: Brzinska večera savršenog ukusa! (RECEPT)
Priprema:
- Celer i krompir očistite i iseckajte na sitnije kockice.
- Kockice povrća kratko propržite na puteru u šerpi.
- Nalijte vodom da prekrije otprilike dva prsta preko povrća, posolite i pobiberite.
- Čorbu kuvajte na tihoj vatri, u poklopljenoj šerpi, dok se povrće ne skuva, oko 30 minuta, ali zavisi i od veličine kockica.
- Šerpu sa skuvanom čorbom skinite sa šporeta i štapnim mikserom usitnite krompir i celer.
Za sreću i napredak, danas napravite krofne: Recept za meko testo koje ne upija ulje!