brzi obrok

Špagete u ala putaneska sosu: Primamljiv miris, očaravajući ukus! (RECEPT)


Špagete u ala putaneska sosu je osnova tradicionalne italijanske kuhinje

Recepti 12.07.2019. - 15:06h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 8 sitno iseckanih čena belog luka
  •  4 sitno iseckanih fileta od inćuna
  • 1/4 do 1/2 kašičice crvenog bibera u zrnu
  • 1 veći iseckani paradajz
  •   3/4 šoljice vode
  • 1/2 kašike soli
  • špagete
  •  1/2 šoljice grubo seckanih maslina
  • 1/3 šoljice grubo naseckanih listova peršuna
  • 1/4 šoljica iseckanog začina kapara

 

Ovakve špagete još niste probali: Testenine po receptu Džejmija Olivera oboriće vas s nogu!

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Zagrejte ulje u loncu i dodajte beli luk, inćun, biber u zrnu i kuvajte uz stalno mešanje otprilike minut.
  • Dodajte paradajz vodu i so, te astavite da kuvate.
  • Smanjite vatru, dodajte špagete i kuvajte oko 12 minuta povremeno mešajući sve dok se testenina ne skuva, a sos zgusne. 
  • Dodajte masline, kapar i pomešajte da se svi sastojci sjedine
  • Po potrebi dodajte još soli.

 

Špagete iz rerne sa mesnatim kuglicama: Čarolija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...