OVO MORATE ZAPISATI

Otkrivena stara vojna tajna: Ovako se kuva pravi vojnički pasulj! (RECEPT)

Ovo jelo je bilo omiljeno među vojnicima nekadašnjeg JNA-a, a miris i ukus se i danas pamte

Recepti 29.04.2019. - 19:04h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 700 grama suvog pasulja
  • 700 grama slanine
  • velika šargarepa
  • 2 velike glavice luka
  • 3 kašike pirea od paradajza
  • so
  •  biber
  •  začini po ukusu
  • lovorov list
  • feferon
  • 300 grama usitnjene govedine
  • 100 grama svinjske masti
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike crvene paprike
  • 3 čena belog luka 

 

Fantastičan trik koji smanjuje nadutost i gasove: Evo šta treba da uradite kada kuvate pasulj!

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Pasulj i suvo meso dobro namočite pre pripreme ili još bolje ostavite uveče da prenoći.
  •  Kratko prokuvajte, procedite i dolijte oko dve litre tople vode.
  • Suvo meso prokuvajte, dodajte pasulju. Kožicu od slanine nemojte bacati, već je prodinstajte dok se sitno naseckana govedina dodaje naknadno.
  • Dodajte pasulju povrće i začine, te kuvajte dok voda ne pobeli
  • Dodajte pire od paradajza. 
  • Na masti kratko popržite brašno, crvenu papriku i beli luk za zapršku. 
  • Dolijte hladnom vodom i ulijte u lonac.
  • Dodajte lovor i kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri.

 

Savet:

 

  • Za dobar pasulj su vam potrebni razni sastojci mesa. Što je količina veća, to će pasulj biti bolji.
  • Nemojte izbegavati zapršku.
  • Meso, naročito ono suvo treba biti domaće kako bi bio savršen savršen ukus.

 

Kuru fasulje: Tradicionalni čorbast pasulj na turski način! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...