sOČAN I MEKAN

Domaći čokoladni kolač: Bolji od bilo koje torte! (RECEPT)

Toliko se lako pravi da svima uspeva

Recepti 25.04.2019. - 12:30h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za koru: 4 jaja; 200 gr brašna; 1/2 praška za pecivo; 100 ml mleka; 50 ml ulja; 50 gr oraha; 100 gr šećera.

 

Za fil: 60 ml mleka; 4-5 kašika šećera; 1 vanilin šećer; 50 gr oraha; 100 gr mlevenog keksa; 100 gr čokolade; 100 gr maslaca ili margarina.

 

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i prašak za pecivo, mleko, ulje, orah i sve izmešati i razliti u podmazan pleh. Peći 30 min na 200 stepeni C. Mleko sipati u šerpicu dodati po želji šećera, vanilin šećer, maslac na listiće i čokoladu i istopiti. Dodati mleveme orahe i keks i sve dobro izmešati.


Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja


Ostaviti da se ohladi pa mikserom dobro izmiksati da se dobije fina krema. Pečen kolač preseći na pola pa sa pola kreme filovati sredinu pokriti drugim delom a ostatkom fila odozgo premazati.

 

Može se ukrasiti po želji, čokoladom rendanom, bombonicama ili seckanim orasima.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Jelovnik za Vaskrs: Opustite se uz najukusnije domaće đakonije! (RECEPTI)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...