ukusno

Sočni desert: Pita sa višnjama i cimetom kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)

Ova poslastica je savršen predlog da ste zasladite nakon ručka, a njen ukus će vas sigurno fascinirati

Recepti 24.03.2019. - 10:33h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 9 kora za pite
  • 300 grama višanja
  • 1/2 šoljice griza
  • 1/2 šoljice ulja
  • 1/2 šoljice šećera
  • 1/2 šoljice jogurta
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika hlebnih mrvica
  • 1 vanilin šećer

 

Neodoljiva pita sa jabukama, orasima i čokoladom: Ne košta mnogo, a pravi se za čas! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Pripremite nadev za premazivanje kora tako što ćete umutiti jaja, šećer, griz, ulje, jogurt i prašak za pecivo, a onda dodajte cimet. U zavisnsoti od toga koliko ima kora, toliko ćete imati rolni.
  • Odvojite po četiri kore ili po pet za jedan rolnu, pa na svaku namažite nadev, a na poslednju prvo nadev, pa višnje.
  • Urolajte i pecite na 200 Celzijusa sve dok lepo ne porumene.
  • Ostavie da se ohlade.
  • Zatim, napravite preliv od 2 čaše vode i 2 čaše šećera i prelijte preko pite.

 

Bakina mafini lenja pita: Neodoljiva kombinacija ukusa osvojiće vas na prvi zalogaj! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...