Pripremite ovu jednostavnu i neodoljivu pitu. Vaš desert sigurno će dobiti samo pohvale, a za još bolji ukus pite u jabuke dodajte seckane orahe i suvo grožđe.
Sastojci:
- 1 šolja za kafu / 200 g brašna
- 1 šolja griza
- 1 šolja kokosa
- 1 prašak za pecivo
- 100 g seckanih oraha
- malo korice limuna ili narandže
- 1 šolja šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 gr suvog grožđa
- 5 rendanih jabuka
- malo cimeta
- 100 g rastopljenog margarina
Uputstvo:
Izmešati brašno kokos griz, prašak za pecivo, i šećer. U jabuke staviti cimet, šećer, seckane orahe i suvo grožđe.
Tepsiju namazati margarinom, pa na dno staviti šolju mešavine suvog, zatim pola jabuka, pa suve mešavine, pa jabuke i suve mešavine, a odozgo rastopljen margarin.
Peći na 200 stepeni C 30 minuta, da lepo porumeni. Možete odozgo razliti rastopljenu čokoladu. Seći tek kada se ohladi.
Pita bez jaja, jako jeftina i lagana za spremanje. Pa probajte i uverite se i sami...
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima