Savršen spoj ukusa

Burek sa sirom i tikvicama

Lagano, slano predjelo za pripremu u poslednji čas
Trpeza 26.07.2015. - 20:32h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g tikvica
  • 3 čena belog luka
  • 2 crvene paprike
  • 400 g sira
  • 300 g jogurta
  • 3 jaja
  • 50 g pinjola
  • po 2 kašike mirođije, peršuna i nane
  • so, biber
  • 500 g kora za pitu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • žumance

1. Tikvice operite, očistite, po dužini ih prepolovite, pa isecite na tanke kolutove. Beli luk oljuštite, iseckajte. Paprike operite, očistite, isecite na rezanca. Sir izgnječite viljuškom, umešajte jaja i jogurt, pa u ujednačenu masu umešajte pinjole (jednu kašiku ostavite), tikvice, beli luk, paprike i trave, posolite i pobiberite. Po želji, u fil možete dodati i spanać ili zelje.

 

2. Vatrostalnu posudu dobro podmažite. Dno obložite sa dve kore, poprskajte uljem, zatim premažite filom, pa stavite sledeću koru. Tako naizmenično ređajte dok sve sastojke ne potrošite. Pitu završite korom.

 

3. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Žumance umutite sa malo ulja, premažite gornju koru. Pospite preostalim pinjolama. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 25-30 minuta dok se lepo ne zapeče i porumeni.

 

Kore za pitu po bakinom receptu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...