DELIKATES

MAĐARSKI KUVARI OTKRILI TAJNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PUNJENJE PAPRIKE IKAD: Vodu ne dodaju, ISKLJUČIVO ovako ih kuvaju!

Mađarski kuvari imaju svoju verziju omiljenog letnjeg jela

Recepti
Autor:
MAĐARSKI KUVARI OTKRILI TAJNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PUNJENJE PAPRIKE IKAD: Vodu ne dodaju, ISKLJUČIVO ovako ih kuvaju!
Foto: Shutterstock

Punjene paprike, omiljeno tradicionalno jelo koje se priprema u skoro svakom domu, jednostavno je skuvati, ali postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene.

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos od paradajza u kojem se kuvaju.

Umesto da mu dodajete vodu, koristite bujon ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, nasecite i malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs