Pripremite zdrave, jednostavne i ukusne ćuftice koje će oduševiti čitavu porodicu.
Sastojci za 4 osobe:
- 400 g kuvane leblebije iz konzerve
- 1 glavica brokolija
- 1 jaje
- 30 g brašna
- 30 g izrendanog sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog peršuna
- So i biber po ukusu
Priprema:
Brokoli operite i isitnite na cvetiće, koje zatim treba krupno da iseckate. Leblebije ocedite iz konzerve i isperite pod mlazom vode.
U kipućoj vodi kuvajte ih zajedno 2 minuta, pa dobro ocedite.
U činiju istresti dobru polovinu brokolija i leblebije. Sastojke grubo izgnječite viljuškom, pa dodajte brašno, umućeno jaje, sir, beli luk, peršun, so i biber, te ostatak smese. Sve zajedno dobro izmešajte da se lepo sjedini.
Od smese mokrim rukama oblikovati ćuftice.
U tiganju zagrejte ulje na kome ćete pržiti ćuftice, 3-5 minuta sa svake strane. Nakon što ćuftice porumene, poslužite ih s omiljenim prilogom ili prelivom.
Prijatno!