Marinada od luka

Marinada od luka idealna je za svinjetinu – meso se može marinirati do 6-8 sati. Takođe, jagnjetina i junetina dobro idu uz luk, ali ne i piletina, jer kao neutralna može izgubiti ukus. Za pripremu marinade potreban vam je luk, so i biber (količina zavisi od toga koliko mesa planirate – na 1 kg svinjetine potrebne su 2 glavice luka). Jedan luk se isecka na kolutiće, a drugi izrenda na sitno. Pire od luka posolite i pobiberite i pomešajte s mesom, ostavite da se marinira 2 do 8 sati. Zatim komadiće mesa nanižite na ražanj, naizmenično s kolutovima preostalog luka.

Marinada od kivija

Marinada od kivija pogodna je za sve vrste mesa, čineći ga sočnim i mekim. Za kuvanje će vam biti potrebni: kivi, luk, malo biljnog ulja, začini i so – svi sastojci se moraju naseckati (možete koristiti blender) i pomešati s komadima mesa. Marinirajte oko 20-40 minuta.

Vreme je za šetnje na svežem vazduhu, aktivan provod i, naravno, piknike u prirodi. Jedno od najpopularnijih jela ovog godišnjeg doba je roštilj. U redovima koji slede predstavljamo vam načine na koje možete marinirati meso da postane sočno i mekano.