Lazanje su italijansko jelo koje mnogi vole, ali i izbegavaju da ga spremaju, jer zahteva strpljenje i pripremu bešamel sosa, što nekim domaćicama predstavlja gubljenje vremena.
Međutim, i za to postoji rešenje - donosimo vam recept za lazanje sa piletinom koje ćete spremiti lako, a ukusnije su i sočnije od onih napravljenih po već, mnogima, poznatim receptima.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za lazanju
- 300 g pilećeg belog mesa
- 300 ml neutralne pavlake
- 200 ml kisele pavlake
- 2 šargarepe
- 200 g trapista
- 100 ml kečapa
- so, biber
- origano
Priprema:
- Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve to začinite po ukusu.
- Začinjenu piletinu prodinstajte na ulju pet minuta.
- Nakon toga piletinu prelijte sa 200 ml neutralne pavlake koju ste pomešali sa kiselom pavlakom i pustite da se krčka dok se ne zgusne.
- Ostatak neutralne pavlake ostavite za kasnije.
- Pravougaonu vatrostalnu posudu premažite uljem i složite prvi red kora.
- Preko njih stavite fil od piletine i pavlake, prelijte malo kečapa preko i postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
- Po vrhu prelijte ostatakom neutralne pavlake i obilno pospite narendanim trapistom.
- Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
- Zatim skinite foliju i pecite jos pet minuta da se uhvati korica.