probajte, bićete oduševljeni

LAZANJE SA PILETINOM: Neverovatno jednostavne, a sočne i ukusne! (RECEPT)



Isprobajte jednostavan recept za lazanju sa piletinom.

Recepti
Autor:
LAZANJE SA PILETINOM: Neverovatno jednostavne, a sočne i ukusne! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Lazanje su italijansko jelo koje mnogi vole, ali i izbegavaju da ga spremaju, jer zahteva strpljenje i pripremu bešamel sosa, što nekim domaćicama predstavlja gubljenje vremena.

Međutim, i za to postoji rešenje - donosimo vam recept za lazanje sa piletinom koje ćete spremiti lako, a ukusnije su i sočnije od onih napravljenih po već, mnogima, poznatim receptima.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za lazanju
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 300 ml neutralne pavlake
  • 200 ml kisele pavlake
  • 2 šargarepe
  • 200 g trapista
  • 100 ml kečapa
  • so, biber
  • origano
Musaka, Lazanje
foto: Profimedia

Priprema:

  • Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve to začinite po ukusu.
  • Začinjenu piletinu prodinstajte na ulju pet minuta.
  • Nakon toga piletinu prelijte sa 200 ml neutralne pavlake koju ste pomešali sa kiselom pavlakom i pustite da se krčka dok se ne zgusne.
  • Ostatak neutralne pavlake ostavite za kasnije.
  • Pravougaonu vatrostalnu posudu premažite uljem i složite prvi red kora.
  • Preko njih stavite fil od piletine i pavlake, prelijte malo kečapa preko i postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
  • Po vrhu prelijte ostatakom neutralne pavlake i obilno pospite narendanim trapistom.
  • Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  • Zatim skinite foliju i pecite jos pet minuta da se uhvati korica.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs