probajte

OVAKO PRIPREMLJENA TELEĆA KOLENICA NESTANE SA STOLA ZA ČAS: Ručak kao u kafani! (RECEPT)

Teleća kolenica je ukusni, mesnati deo teleta, koji se može pripremiti na mnoge načine. Predstavljamo vam teleću kolenicu spremljenu na vrtlarski način.

Recepti
Autor:
OVAKO PRIPREMLJENA TELEĆA KOLENICA NESTANE SA STOLA ZA ČAS: Ručak kao u kafani! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 teleća kolenica isečena na parčad
  • 1 limun
  • 2 paradajza
  • maslinovo ulje
  • 400 grama graška iz konzerve
  • 3 jaja
  • 100 grama putera
  • 2 grančice ruzmarina
  • 1 goveđa kocka za supu
  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 kašike parmezana
  • 6-7 ručki celera
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kilogram oljuštenih krompira
  • polovina struka praziluka
  • 4 šargarepe
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Alatkom izdubimo krompire i kuglice stavimo u sud sa vodom da ne potamne. Parčad kolenice posolimo i pobiberimo sa obe strane i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem i 50 grama rastopljenog putera.

U šerpu na šporetu sa 400 mililitara vode stavimo kocku za supu. Dva paradajza isečemo na krupniju parčad i polovinu dodamo u šerpu sa supom.

Parčad kolenice izvadimo iz šerpe i na preostaloj masnoći pržimo sitno isečen crni luk. Dodamo šargarepe isečene na kose krugove, ručke celera isečene na parčad, kuglice krompira i grašak. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Dodamo sadržinu iz šerpe. Sadržinu iz tiganja preručimo u zemljanu posudu za pečenje.

U posudu poređamo parčad kolenice, dodamo preostalu parčad paradajza i posolimo. Beli luk i peršun isečemo i dodamo u posudu. Dodamo preostali puter isečen na parčad. Nanesemo parmezan i grančice ruzmarina. Posudu poklopimo, stavimo u rernu i pečemo 60 minuta na 220 stepeni.

Na jednu stranu činije serviramo povrće iz posude, a na drugu stepenasto poređamo parčad kolenice. Prelijemo sosom iz posude. Dekorišemo grančicama peršuna.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs