Sastojci:
- 1 teleća kolenica isečena na parčad
- 1 limun
- 2 paradajza
- maslinovo ulje
- 400 grama graška iz konzerve
- 3 jaja
- 100 grama putera
- 2 grančice ruzmarina
- 1 goveđa kocka za supu
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 kašike parmezana
- 6-7 ručki celera
- 3 češnja belog luka
- 1 kilogram oljuštenih krompira
- polovina struka praziluka
- 4 šargarepe
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Alatkom izdubimo krompire i kuglice stavimo u sud sa vodom da ne potamne. Parčad kolenice posolimo i pobiberimo sa obe strane i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem i 50 grama rastopljenog putera.
U šerpu na šporetu sa 400 mililitara vode stavimo kocku za supu. Dva paradajza isečemo na krupniju parčad i polovinu dodamo u šerpu sa supom.
Parčad kolenice izvadimo iz šerpe i na preostaloj masnoći pržimo sitno isečen crni luk. Dodamo šargarepe isečene na kose krugove, ručke celera isečene na parčad, kuglice krompira i grašak. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Dodamo sadržinu iz šerpe. Sadržinu iz tiganja preručimo u zemljanu posudu za pečenje.
U posudu poređamo parčad kolenice, dodamo preostalu parčad paradajza i posolimo. Beli luk i peršun isečemo i dodamo u posudu. Dodamo preostali puter isečen na parčad. Nanesemo parmezan i grančice ruzmarina. Posudu poklopimo, stavimo u rernu i pečemo 60 minuta na 220 stepeni.
Na jednu stranu činije serviramo povrće iz posude, a na drugu stepenasto poređamo parčad kolenice. Prelijemo sosom iz posude. Dekorišemo grančicama peršuna.
Prijatno!