Ukoliko želite da probate nešto drugačiju poslaticu i iznenadite najmilije, imamo sjajan recept za vas. Probajte japansku puding tortu, kojoj retko ko može da odoli.
Sastojci za koru: 200 g brašna, 25 g mlevenih badema, 70 g šećera u prahu, 2 g soli, 120 g neslanog putera, 1 jaje, nekoliko kapi ekstrakta vanile.
Sastojci za fil: 100 g krem sira, 40 g šećera, 2 jaja, 130 g mleka, 120 g pavlake, nekoliko zrna vanile.
Sastojci za karamel glazuru: 80 g pavlake, 5 g meda, 10 g hladne vode, 2 g želatina, 45 g šećera.
Priprema:
Brašno, mlevene bademe, šećer u prahu i so lepo izmešajte u secku.
Iz štapa vanile izvadite zrna. Puter iseckajte na kockice i dodajte u secka sa zrnima vanile. Opet lepo izmešajte.
Belance i žumance razdvojiti, pa belance umutiti, vratiti u posudu sa žumancem, pa sve izmutiti. Dodati u smesu i sve sjediniti.
Detaljniju pripremu pogledajte u nastavku: