JAPANSKA PUDING TORTA: Poslastica koja se topi u ustima, sa stola će nestati za tili čas

Donosimo recept za japansku puding tortu, neprevaziđenu poslasticu koja se sprema lako i brzo

Recepti
09:15h Autor:
JAPANSKA PUDING TORTA: Poslastica koja se topi u ustima, sa stola će nestati za tili čas
Recept za japansku puding tortu, Foto: Youtube Printscreen / HidaMari Cooking

Ukoliko želite da probate nešto drugačiju poslaticu i iznenadite najmilije, imamo sjajan recept za vas. Probajte japansku puding tortu, kojoj retko ko može da odoli.

Sastojci za koru: 200 g brašna, 25 g mlevenih badema, 70 g šećera u prahu, 2 g soli, 120 g neslanog putera, 1 jaje, nekoliko kapi ekstrakta vanile.

Sastojci za fil: 100 g krem sira, 40 g šećera, 2 jaja, 130 g mleka, 120 g pavlake, nekoliko zrna vanile.

Sastojci za karamel glazuru: 80 g pavlake, 5 g meda, 10 g hladne vode, 2 g želatina, 45 g šećera.

Priprema:

Brašno, mlevene bademe, šećer u prahu i so lepo izmešajte u secku.

Iz štapa vanile izvadite zrna. Puter iseckajte na kockice i dodajte u secka sa zrnima vanile. Opet lepo izmešajte.

Belance i žumance razdvojiti, pa belance umutiti, vratiti u posudu sa žumancem, pa sve izmutiti. Dodati u smesu i sve sjediniti.

Detaljniju pripremu pogledajte u nastavku:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs