Nemojte da bacate

Kako da podgrejete picu, a da bude ukusna i bezbedna za jelo: Mikrotalasnu ne koristite ni u ludilu!

Pre podgrevanja poprskajte svako parče pice sa nekoliko kapi vode

Trpeza 22.07.2019. - 15:12h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Kad nam se baš nešto ne da da spremamo večeru, nekako je najlakše naručiti picu, naročito ako imamo goste ili ostajemo budni mnogo duže nego što smo planirali.

I to je odlično, brzinsko rešenje, ali najčešće se desi da nam ostane nekoliko parčića.

 

Kad malo odstoji i ohladi se, više nije to to, a da ne bismo bacali hranu, istražili smo da li postoji način da podgrejemo picu, ali tako da ostane jednako ukusna kao sveža, a da pritom bude bezbedna za jelo. Saznali smo svašta zanimljivo:

 

- Nikad ne podgrevajte picu u mikrotalasnoj pećnici, jer ćete dobiti gnjecav obrok uništenog ukusa;

 

- Ne podgrevajte je ni u rerni, jer će se samo sasušiti;

 

- Najbolje rešenje je ringla.
 

Uvijte parčiće pice u aluminijumsku foliju, uključite ringlu na minimalnu temperaturu i zagrevajte sa obe strane nekoliko minuta.

 

Pre zagrevanja poprskajte svako parče pice sa nekoliko kapi vode, kako bi omekšali.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...