ISPRAVKA: Aluminijumska folija NE LEČI

Demantujemo vest koju smo preneli 4.01.2019. godine pod naslovom "Lekari tvrde da aluminijumska folija leči bol u leđima i vratu: Evo kako!" u kojoj smo između ostalog pisali kako aluminijumska folija leči bolove u mišićima, opekotine, postoperativne ožiljke što je PSEUDONAUKA. Tekst je sada ISPRAVLJEN

Medicina
19:16h Autor:
ISPRAVKA: Aluminijumska folija NE LEČI
Foto: Shutterstock

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu prenošenjem lažnih vesti u tekstu sa naslovom "Lekari tvrde da aluminijumska folija leči bol u leđima i vratu: Evo kako!" dana 4. 01. 2019. godine, u kojem se između ostalog tvrdi da folija ima moć da izleči bol u leđima i vratu, opekotine, bolove u mišićima, posledice upalnih procesa. Na ovaj propust ukazao nam je portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi i tekst je sada ISPRAVLJEN.

Nije naučno dokazano da aluminijumska folija leči bilo šta, pa ni bolove u kičmi, vratu, rukama, kolonima, stopalu, zglobovima, pa ni postoperativne ožiljke ili opekotine.

Da aluminijumska folija leči bol "fantomskog uda" predstavlja lažnu vest, jer nikad nije naučno ustanovljena.

Pomenutki ruski "naučnik" Skvorcov kojeg smo citirali u prvobitnoj verziji teksta je čovek koji se predstavlja kao "ruski fizičar, genijalan izumitelj, koji je razvio jedinstven način vraćanja i održavanja zdravlja uz pomoć svetlosnih vibracijskih tehnologija" te koji pomoću web sajta prodaje raznorazne proizvode između kojih je "zaštitno ćebe Skvortsova A.V. za iscrpljenost i glavobolju, za obnovu zdravlja” ili štitnik za koleno koji “oslobađa od bola, pritiska i zamora” napravljenog od aluminijumske folije. Napominjemo da je lečenje aluminijumskom folijom nije naučno dokazano te se kao takvo smatra pseudonaukom i lažnom činjenicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs