Pomešajte limun i sodu bikarbonu: Savet za čišćenje kuće

Nega
13:08h Autor:
Pomešajte limun i sodu bikarbonu: Savet za čišćenje kuće
Foto: Shutterstock

Soda bikarbona i limun prirodna su sredstva za čišćenje. Limun dezinfikuje površine i njegova kisela pH vrednost pomaže da se otope masnoću, a soda bikarbona pomaže kod ribanja masnih površina. Kada koristite limun i sodu bikarbonu možete očistiti sve od rerne do vrata tuš kabine.

Pospite sodu bikarbonu na površinu koju je potrebno očistiti. Presecite limun na pola, iscedite, i sunđer umočite u sok od limuna i čistite površinu na koju ste stavili sodu bikarbonu. To pomaže kod čišćenja:

daske za sečenje,

frižidera,

površina u kupatilu, kuhinjskih površina, zamrzivača, umivaonika i česme, mrlja u plastičnim posudama za hranu.

Za čišćenje rerne preporučuje se da pomešate sirće i limunov sok u omeru 2:1. Otopinom poprskajte rernu i ostavite 5 minuta. Zatim pospite sodu bikarbonu i ostavite dodatnih 10 minuta. Nakon 10 minuta samo prebrišite rernu.

Masnoća u mikrotalasnoj: Šoljica s vodom stavite u mikrotalasnu, a pored šoljice stavite posudicu s tri kašike limunovog soka. Grejte dok limunov sok ne provri. Kada provri, ugasite mikrotalasnu i nemojte otvarati vrata rerne 10 minuta – ostavite da se unutrašnjost potpari i zatim pobrišite.

Zapušeni odvodi: Sodu bikarbonu sipajte u odvod s limunovim sokom i to će pomoći kod začepljenih odvoda i omogućiti protok vode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs