Neverovatan

Domaći hleb sa pivom: Svež i mekan danima! (RECEPT)

Da li ima išta lepše od mirisa tek pečenog hleba? Neka vaša kuća zamiriše na dom uz ovaj divni recept

Trpeza 18.04.2019. - 08:23h
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 250 ml mlake vode; 20 gr kvasca; 50 ml piva; malo ulja; 1 kašičica šećera; malo soli; 600-700 gr brašna

 

Priprema: Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, dodajte ostatak vode, malo ulja, pivo, brašno so i zamesite ne mnogo tvrdo testo ostavite da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 min.


Bosanski burek od gotovih kora: Od sada ćete ga samo ovako praviti! (RECEPT)

 

Testo istresite na pobrašnjivin sto pa ga razvucite u pravougaonik dužive pleha. Uvite i veknu stavite u pleh koji ste podmazali.

 

Hleb ostavite opet da odmara pa pecite na 200 stepeni C 40 min.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...