korisni saveti

Ne košta ništa, a pomaže mnogo: Ispratite ova 4 koraka i sami zamenite sifon!

Sigurno vam se nekoliko puta u životu desilo da morate da promenite sifon u kuhinji ili kupatilu, a ako poslušate ove savete neće vam biti potreban vodoinstalter

Enterijer
10:31h Autor:
Ne košta ništa, a pomaže mnogo: Ispratite ova 4 koraka i sami zamenite sifon!
Foto: Profimedia

Sifon koji je zbog starosti ili nekog drugog razloga "popustio" uz malo truda možete i sami da zamenite.

Nekada se odvod sudopere u kuhinji sastojao od niza čvrstih cevi čije su spojeve obezbeđivale gumice. Mana ovoga sistema je curenje i komplikovana montaža.

Danas gotovo svi prelaze na elastične cevi. Prodavcu naglasite za šta vam treba pošto se ovako crevo može montirati i na lavabo, ali je onda prihvat nešto drugačiji.

Pravilno postavljanje sifona u odvod

  • Pre nego što počnete montažu odšrafite šraf na sredini i razdvojte metalni deo od plastičnog creva.
  • Drugi kraj sifona ugurajte u odvod. Ukoliko imate problema da to uradite zbog gume na odvodu savetujemo da napravite sapunicu od sapuna i time namažete cev. To je kao svojevrsni lubrikant koji će vam pomoći da cev postavite u odvod.

Ovde sve grešite: Vodite računa kako čistite rernu, ovih 10 stvari je uništavaju!

foto: Profimedia

Stegnite šraf metalnog dela sifona

  • Metalni deo sifona postavite na rupu sudopere. Ovaj deo sifona nema nikakve gume za dihtovanje. Pošto idealno naležu metalne površine jedna na drugu, posle stezanja šrafa, spoj je praktično vodonepropusan.
  • Ipak da se nebi potpuno verovalo spoju metal na metal, sa druge strane sifona postavite crevo sa gumicom za dihtovanje.

Šrafljenje sifona

  • Zategnite šraf u centru sifona. Nemojte preterivati sa zatezanjem s obzirom na to da se radi o plastičnim delovima. Najsigurnije je da pustite vodu i, ukoliko curi, uvek možete da dotegnete još malo.

Pravilno pozicioniranje sifona

  • Obavezno proverite da li crevo sifona ima oblik latiničnog „U“. Vrlo je bitno da postoji razlika nivoa. To omogućava da se u cevi stalno zadržava voda koja služi kao brananeprijatnim mirisima iz kanalizacije.

Kako da očistite celo kupatilo za samo 10 minuta: Cake koje štede vreme koristićete stalno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs